Get Adobe Flash player
Αρχή Δραστηριότητες

postheadericon Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Προηγούμενα σχολικά έτη

Τα προηγούμενα σχολικά έτη οι μαθητές του σχολείου μας εκπόνησαν σχέδια εργασίας (progect) σε διάφορες θεματικές ενότητες όπως: Η πόλης μας, το νερό, το περιβάλλον, η δημοκρατία, διατροφή και υγεία κλ.π

Οι μαθητές του σχολείου εκτός από τις σχολικές εορτές 28ης Οκτωβρίου, 17ης Νοεμβρίου, 25ης Μαρτίου συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του Δήμου (Τρελή Ολυμπιάδα-Καρναβάλι με συμμετοχή των γονέων), σχολικό πρωτάθλημα. Με τη λήξη του περασμένου διδακτικού έτους 2009-10 πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπως κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών αποχαιρετιστήρια εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματγράφο.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-11

20-9-2010: Γέμισε το προαύλιο του σχολείου ποδήλατα. Πενήντα (50) μαθητές ήρθαν σήμερα στο σχολείο με τα ποδήλατά τους. Στις 09:00 ξεκίνησαν συνοδεύομενοι από τους δασκάλους τους και  από μοτοσυκλετιστή τροχονόμο για την κεντρική πλατεία της πόλης, αφού το σχολείο μας συμμετείχε στον ποδηλατικό περίπατο της πόλης στα πλαίσια της ημέρας "χωρίς αυτοκίνητο" και του έτους για το "περιβάλλον". Την εκδήλωση διοργάνωσε η ενωση γονέων της πόλης μας.

15-10-10: Δημιουργήθηκε η χορωδία του σχολείου μας από τον εκπαιδευτικό της μουσικής κ. Παπαγγελόπουλο Άγγελο. Οι μαθητές της Ε΄τάξης παρέλαβαν από μία φλογέρα (δαπάνη της σχολικής επιτροπής και του συλλόγου γονέων).

15-10-10: Οι μαθητές των Γ΄ και Α΄ τάξεων παρακολούθησαν κινηματογραφική προβολή στην αίθουσα προβολών του σχολείου, σχετική με τα μαθηματά τους.

22-10-10: Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το τοπικό ΕΛΤΑ στο οποίο έκαναν δραστηριότητες που αφορούσαν στην αποστολή γράμματος και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της αποστολής, της ταξινόμησης και της παράδοσης.

01-11-10: Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον τοπικό ναό των Αγ. Αναργύρων, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος.

11-11-10: Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄τάξης επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

17-11-10: Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

18-11-10: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το ναό των Ταξιαρχών στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

30-11-10: Οι μαθητές της Ε΄τάξης και του Δ2 τμήματος επισκέφτηκαν το ΕΚΑΜΕ Αιγίου.

3-12-10: Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου επισκέφθηκαν το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου. Την ίδια ημέρα η Δ΄τάξη επισκέφθηκε το Ιερό Ναό Ταξιαρχών Αιγίου.

13-12-10: Πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου,  με μεγάλη επιτυχία η μουσική βραδιά-αφιέρωμα στους Μάνο Χατζιδάκι-Νίκο Γκάτσο από τη χορωδία του σχολείου. Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας αποδείχτηκε μικρή για τον κόσμο που προσήλθε να παρακακολουθήσει την παραπάνω εκδήλωση (γονείς-εκπαιδευτικοί -πανεπιστημιακοί δάσκαλοι). Θαυμασμός και συγκίνηση σε όλους προκάλεσαν τα μικρά αηδόνια-μαθητές. Εδώ ταίριαξε απόλυτα το "σώπα δάσκαλε να ακούσω τα πουλιά".

23-12-10: Πραγματοποιήθηκε παρουσία των γονέων η Χριστουγεννιάτικη εορτή από τους μαθητές του σχολείου.

8-2-11: Οι μαθητές του Δ1 τμήματος στα πλαίσια της Γλώσσας και της Ε.Ζ. κατασκεύασαν μαζί με τη δασκάλα τους κ. Τόλλου Μαρία μηλόπιτα την  οποία έψησαν σε φούρνο της γειτονιάς και φυσικά τη γεύτηκαν.

16-2-2011: Σήμερα επισκέφτηκε το σχολείο μας, μετά από αίτημά μας, κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αιγίου με πλήρως επανδρωμένο πυροσβεστικό όχημα. Οι πυροσβέστες συζήτησαν με τους μαθητές Α, Β και Γ τάξεων και τους ενημέρωσαν για την προστασία των δασών και την πρόληψη, τους έκαναν επίδειξη όλων των συστημάτων του πυροσβεστικού οχήματος, τους φόρεσαν το πυροσβεστικό κράνος και τους βοήθησαν να ρίξουν νερό με τη μάνικα. Οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό ευχαριστούν το Διοικητή και το προσωπικό που επισκέφτηκε το σχολείο μας.

18-2-2011: Η Α΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε γειτονικό φούρνο. Οι μαθητές σύμωσαν κουλούρια και ψωμί τα έψησαν και τα έφεραν στο σχολείο, όπου τα γεύτηκαν.

24-2-2011: Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων με πρωτοβουλία του, μεσούσης της καραναβαλικής περιόδου, γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Τα μέλη του συλλόγου έψησαν σουβλάκια για όλους του μαθητές του σχολείου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ευχή όλων να έχουν κουράγιο και πίστη για την πραγματοποίηση ανάλογων εκδηλώσεων, με απώτερο σκοπό την ψυχαγωγία των μικρών μαθητών, την τήρηση των παραδόσεων και εθίμων του τόπου μας.

25-2-2011: Συνοδεία μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μαθητές μας που θα πάρουν μέρος στο καρναβάλι του Δήμου Αιγιάλειας επισκέφτηκαν σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι MEGA, όπου έλαβαν μέρος στην εκπομπή "το πρωϊνό μου" ως μικροί αιγιώτες καραναβαλιστές, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

27-2-2011: Οι μαθητές του σχολείου μας πήραν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση του Δήμου Αιγιάλειας, με θέμα" ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΚΑΙ ΞΕΦΑΝΤΩΝΩ''. Οι στολές των μαθητών έγιναν από τα ίδια τα παιδιά χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. Η εμφάνιση των μαθητών που συνοδεύτηκαν από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων ήταν εκπληκτική. Αποτέλεσμα αυτής της ξεχωριστής εμφάνισης ήταν η βράβευση του σχολείου με το 1ο βραβείο από την κριτική επιτροπή που είχε συσταθεί από το Δήμο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε μαθητές και γονείς που έλαβαν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση του Δήμου μας.

14-3-2011: Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης συμμετείχαν με έργα τους για το έτος της Δημοκρατίας.

16-3-2011: Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

31-3-2011: Οι μαθητές του Δ1 τμήματος επισκέφτηκαν γειτονικό φούρνο.Ασχολήθηκαν με κατασκευή κουλουριών τα οποία έψησαν και έφεραν στο σχολείο.

4-4-2011: Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο από ιερείς το μυστήριο του ευχελαίου.

5-4-2011:Ύστερα από αίτημα του σχολείου στον οδοντιατρικό σύλλογο, επισκέφτηκε το σχολείο μας  οδοντίατρος η οποία ενημέρωσε του μαθητές για τη στοματική υγιεινή. Μοιράστηκαν δείγματα σε όλους τους μαθητές.

10-4-2011: Το σχολείο έλαβε μέρος με τη χορωδία του στο φεστιβάλ παραδοσιακής έκφρασης "Νικηφόρεια 2011". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας, την Κυριακή 10-4-2011. Η χορωδία του σχολείου, που διευθύνει ο μουσικός του σχολείου μας κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, καθήλωσε την κατάμεστη αίθουσα, με την εκπληκτική της παρουσία.

12-4-2011: Οι μαθητές της Α΄τάξης και του Δ1 τμήματος του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ραδιοφωνικό σταθμό του Αιγίου.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

Στο σχολείο εκπονούνται 2 προγράμματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, 2 προγράμματα Αγωγής Υγείας και 2 προγράμματα  Πολιτιστικών θεμάτων

  • 9-10-12: Εκπαιδευτική επίσκεψη Β΄ και Γ΄ ταξεων στη βιβλιοθήκη.
  • 17-10-12: Έγινε άσκηση σεισμού.
  • 20-11-12: Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Β΄ και Γ΄ τάξης σε Ιερούς Ναούς της γειτονιάς.
  • 21-11-12: Εκπαιδευτική επίσκεψη Δ΄ τάξης σε κατάστημα τροφίμων.
  • 3-12-12: Επίσκεψη μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων στο Ειδικό Σχολείο.
  • 4-12-12: Επίσκεψη μαθητών Γ΄και Ε΄ τάξεων στο Ειδικό Σχολείο και Α΄ τάξης σε κατάστημα τροφίμων.
  • 6-12-12: Επίσκεψη μαθητών Δ΄τάξης στο Ειδικό Σχολείο.
  • 20-12-12: Εκκλησιασμός μαθητών.
  • 19-1-13: Συναυλία της χορωδίας του σχολείου στην αίθουσα "ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ" για τα 90 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής.
  • 23-1-13: Επίσκεψη μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
  • 23-24/2-13: Συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών. Η χορωδία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Προκρίθηκε από τη διεθνή κριτική επιτροπή να συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Νάπολη της Ιταλίας.
  • 26-2-13: Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη. Έγινε άσκηση σεισμού.
  • 6-3-13: Εκδήλωση για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό από τα τμήματα Α2 και Δ2
  • 12-3-13: Ποδηλατοδράσεις από τις Β΄ και ΣΤ΄ τάξεις στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας "Παίζω και τρώω τη ζωή"
  • 22-3-13: Σχολική εορτή για την 25η Μαρτίου.
  • 4-4-2013: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης από τις τάξεις Γ΄και Δ΄ τάξεις.
  • 5-4-2013: Επίσκεψη μαθητών Β-Γ-Δ1-Ε-ΣΤ1-ΣΤ2 τάξεων στην έκθεση "Το Έθνος των Ονείρων"

 

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2013 07:44)

 
Νέα από το ΥΠΔΒΜΘ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ